خراسان از دیرباز مهد تمدن، فرهنگ و ادبیات ایرانیان بوده و خاستگاه زبان فارسی. دانشگاه فردوسی مشهد که مفتخر به نام حکیم بزرگ توس و نگارنده تمدن پرشکوه ایرانیان است، از نخستین دانشگاههای تأسیس شدهی ایران میباشد و گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه در طی60 سال حیات با برکتش بزرگان و مفاخری نام آشنا را به کشور و جهان معرفی کرده است.
از افتخارات گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی، پیشینه ی 45 ساله آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان است که از زمان بزرگانی چون استاد فتوت، غلامرضا زرین چیان و آقای حسینی بافقی آغاز و تا به امروز ادامه دارد و شش نفر از اعضاگروه زبان و ادبیات فارسی بیش از 2 سال سابقه ی تدریس در خارج کشور را دارند.
همه این پیشینه و توانمندی و دوراندیشی مدیران دانشگاه باعث شد که در مهرماه سال 1392 پس از بازدیدهای متعدد از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجوز رسمی وزارتی برای تأسیس این اداره صادر شود و این اداره در جایگاه سومین مرکز کشور پس از دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین و مرکز دهخدا دانشگاه تهران قرار گیرد و پس از دانشگاه قزوین تنها دانشگاهی باشد که مجوز برگزاری دوره پیش دانشگاهی را در کشور داشته باشد.
اداره آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان که در یکی از بهترین و سرسبزترین بخشهای دانشگاه فردوسی قرار گرفته است، دارای 25 کلاس مجهز به انواع تجهیزات شنیداری و دیداری، تالار گردهمایی، سالن مطالعه و کتابخانهی تخصصی و بخش اداری است. همجواری با مسجد امام رضا (ع)، سالن مطالعه، سالن غذاخوری و نزدیکی به سالنهای ورزشی از امتیازات مکانی این اداره میباشد.
این اداره از لحاظ سازمانی در ذیل مدیریت همکاری های بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی به ریاست دکتراحسان قبول تعریف شده است و از لحاظ اداری همکاری تنگاتنگی با اداره امور دانشجویان بینالملل به ریاست دکتر زینب موذن زاده دارد و از نظر علمی و آموزشی زیر نظارت گروه زبان و ادبیات فارسی عمل مینماید.