رئیس مرکز آموزش فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد از برگزاری همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی و ادبی ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد.

احسان قبول در گفت‌وگو خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، ضمن اعلام این  خبر که همایش بین‌المللی گفت‌وگوهای فرهنگی و ادبی ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود، گفت: افتتاحیه این همایش شنبه دوم بهمن ماه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهران برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در روز دوم همایش، شش کمیسیون در دانشگاه‌های فردوسی، علامه طباطبایی، الزهرای تهران، شهید بهشتی، بین المللی امام خمینی (ره)و پژوهشگاه علوم و فرهنگی اسلامی قم ایجاد خواهد شد و تمامی این دانشگاه‌ها نسبت به موضوع کمیسیون به برگزاری همایش خواهند پرداخت.

رئیس مرکز آموزشی فارسی به غیر فارسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که کمیسیون روابط فرهنگی و ادبی ایران و جهان عرب از آن دانشگاه فردوسی مشهد است، تصریح کرد: در روز دوم همایش در دانشگاه فردوسی مشهد 13 مهمان از کشورهای عربی و پنج اندیشمند ادبیات تطبیقی فارسی و عربی از ایران شرکت خواهند کرد.

قبول ضمن اشاره به این نکته که این همایش یکشنبه سوم بهمن ماه در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و در ساعت 9 صبح آغاز خواهد شد، بیان داشت: اختتامیه همایش نیز با حضور 90 مهمان از جهان عرب و مهمانان عالی رتبه از ایران از جمله وزیر فرهنگ و ارتباطات اسلامی روسای دانشگاه‌های مطرح کشور در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد. 

وی در ادامه سخنان خود در خصوص هدف از برگزاری این همایش ضمن اشاره به این مطلب که این همایش در راستای سلسله همایش‌های مشهد 2017 برگزار می‌شود، بیان داشت: این همایش‌ها سبب می‌شود فرهیختگان حوزه فرهنگ و ادبیات ایران و کشورهای جهان عرب راه گفت‌وگوهای فرهنگی و ادبی را میان خود باز کنند.

رئیس مرکز آموزشی فارسی به غیر فارسی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: مطمئنا فاصله‌ای که در این چند ساله میان ایران و برخی کشورهای عربی جهان ایجاد شده است را می‌توان با گفت‌وگوهای فرهنگی کاهش داد؛ چراکه زبان فرهنگ و ادبیات که میان ایران و کشورهای عربی وجود دارد بر پایه فرهنگ اسلامی تعریف شده و در طول تاریخ باعث پیدایش تمدن بزرگ اسلامی شده است.

 قبول تاکید کرد: چنانچه این زبان دوباره احیا شود هم روابط برادرانه بین ایران و کشورهای جهان عرب برقرار خواهد شد و هم  زمینه‌ای برای احیای تمدن اسلامی ایجاد می‌شود.

وی در پایان از چاپ شش مجموعه مقاله در خصوص روابط فرهنگی ایران و جهان عرب بعد از برگزاری همایش خبر داد.