رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و هیات همراه در دیدار با رئیس دانشگاه بغداد و مسئولان آن دانشگاه بر آمادگی دانشگاه فردوسی  مشهد برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی دو جانبه تاکید کرد.

در این دیدار دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن معرفی این دانشگاه و جایگاه بین المللی آن، گوشه‌ای از توانمندی‌ها و موفقیت‌های دانشگاه فردوسی مشهد را خاطر نشان کرد.

دکتر کافی  با اشاره به شتاب رشد علمی در ايران و کسب رتبه 17 جهان از یک سو و ضرورت تلاش دانشگاه بغداد برای حرکت در مرزهای دانش از سوی ديگر، بر آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد برای همکاری مشترک در توليد علم و فناوری تأکيد کرد.

وی همچنين با اشاره به تلاش‌های دانشگاه بغداد برای گسترش روابط علمی با دانشگاه‌های معتبر جهان، بر لزوم همکاری دوجانبه علمی در زمینه تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های مشترک، ارائه مقالات مشترک و انتشار نشریه مشترک با همکاری این دو دانشگاه مادر در ايران و عراق تأکید نمود.

دکتر محمد کافی با اشاره به اینکه 52 درصد از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد را دانشجويان تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند، ضمن اظهار خرسندی از حضور بیش از 700 دانشجوی عراقی شاغل به تحصيل در دانشگاه فردوسی مشهد بر آمادگی این دانشگاه برای پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دانشگاه بغداد در دوره‌های تابستانی یا فرصت‌های مطالعاتی تأکید نمود.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به دو عامل مهم قرابت فرهنگی دو شهر با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی خراسان و بغداد و نيز سهولت رفت و آمد میان بغداد و مشهد به دلیل پروازهای روزانه میان اين دو شهراشاره نمود که می‌تواند به گسترش روابط بین دو دانشگاه کمک کند.

در اين ديدار دکتر هاشمی معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز ضمن بیان جایگاه نخست دانشگاه فردوسی مشهد در دیپلماسی علمی با پذیرش 1500 دانشجوی بین المللی از 21 کشور دنیا، آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد را برای ارتقای سطح علمی و مدرک مربیان دانشگاه بغداد در دوره‌های مورد نياز آنان، ارایه کارگاه‌های آموزشی در علوم انسانی، علوم پایه و مهندسی و نيز برگزاری دوره‌های مهارتی و نيز ارایه دوره‌های دکتری مشترک اعلام نمود.

دکتر عبد الرسول رئیس دانشگاه بغداد نیز با اشاره به حضور 80 هزار دانشجو در اين دانشگاه که بیش از 90 درصد آنها را دانشجويان دوره کارشناسی تشکيل می‌دهند، سیاست اين دانشگاه را تقويت دوره‌های تحصیلات تکمیلی در حوزه‌های پزشکی و مهندسی با همکاری دانشگاه‌های معتبر جهان اعلام نمود.

رئيس دانشگاه بغداد همچنین بر آمادگی دانشگاه بغداد برای انجام پژوهش‌های مشترک، برگزاری دوره‌ها، کارگاه‌ها و بازدیدهای مشترک و دوجانبه برای ارتقای استادان و دانشجويان تحصیلات تکمیلی تأکيد کرد.در راستای تقویت همکاریهای دوجانبه ايشان آمادگی دانشگاه بغداد برای ارائه سه بورس تحصيلی متفابل در رشته های زبان و ادبیات عرب و مطالعات اسلامی را به دانشگاه فردوسی مشهد اعلام کرد.

شايان ذکر است دانشگاه بغداد نماد آموزش عالی کشور عراق و دانشگاه اصلی اين کشور می‌باشد که در رشته‌های پزشکی و غير پزشکی دانشجو می‌پذيرد. اين دانشگاه دارای 4 پرديس، 24 دانشکده و موسسات وابسته و 7 هزار عضو هيأت علمی و حدود 80 هزار دانشجو است که 70 هزار آن را دانشجویان دوره کارشناسی و 8500 آن را دانشجویان تحصيلات تکمیلی تشکيل می‌دهند.

در اين ديدار مقرر گرديد دانشگاه فردوسی مشهد با برگزاری سه کارگاه و دوره آموزشی در حوزه‌های علوم پایه، ریاضي و زبان و ادبیات فارسی کارهای مشترک خود با اين دانشگاه را آغاز نمايد.