رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد در طی هفته اخیر مهمان شصت و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب بیروت بود و سخنرانی ارائه کرد.
دکتر احسان قبول در سخنرانی اش با عنوان "آموزش زبان فارسی و فناوری های نوین" به معرفی ابعاد فناوری های نوین در آموزش زبان دوم پرداخت و در این میان آموزش مجازی زبان فارسی و فرایند تولید محتوای آن را تعریف کرد. عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه با معرفی سامانه آموزش مجازی زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد، ویژگی های بارز آن را در محتوای غنی و استاندار آموزشی، به کارگیری جدیدترین نرم افزارها، به کارگیری تصاویر، گرافیک و انیمیشن های با کیفیت و فیلم های آموزشی مناسب دانست. دکتر قبول آموزش مجازی زبان فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد را از نخستین فعالیتها در به کارگیری فناوری های نوین در آموزش زبان فارسی معرفی کرد که قابلیت گسترش آموزش این زبان را در اقصا نقاط جهان دارد.
در پایان این سخنرانی که با استقبال خوبی رو به رو شد شرکت کنندگان سوالات خود را از دکتر قبول پرسیدند.
همچنین در طی سفر رئیس مرکز فردوسی به لبنان کارگاهی آموزش به مدت 5 ساعت با عنوان "زبان شناسی کاربردی و آموزش زبان فارسی" برای معلمان مدارس المهدی لبنان برگزار کرد. در این کارگاه که با حضور 15 معلم لبنانی برگزار شد دکتر قبول ضمن مروری بر ادوار تاریخی زبان شناسی کاربردی به کارکردهای این حوزه از زبان شناسی در آموزش زبان فارسی پرداخت.
بازدید از کلاسهای آموزش زبان فارسی در این مدارس برنامه دیگر دکتر قبول در مدارس المهدی بود. یادآور می شود 4200 نفر از دانش آموزان مدارس المهدی بر اساس منابع و برنامه آموزشی مرکز فردوسی در حال یادگیری زبان فارسی هستند.
برنامه دیگر رئیس مرکز فردوسی در لبنان دیدار با رئیس هیات امناء دانشگاه روح القدس لبنان و اعطاء دعوت نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد برای شرکت در بزرگداشت دکتر ویکتور الکک در مشهد و نیز گسترش همکاریهای دو دانشگاه بود. دیدار با مسوولان و استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه لبنان و تعریف برنامه های جدید برای گسترش همکاریها از جمله استاد مشترک راهنما برای پایان نامه های دکتری و چاپ مشترک برخی مجلات از جمله توافقات همکاری با دانشگاه لبنان برای آینده بود.