دکتر کافی رئیس دانشگاه در مراسم افتتاحیه کمیسیون علمی اجلاس گفتگوی فرهنگی ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد : امروزه باید همانند گذشته با تاکید بر مشترکات ایران و عرب، با هم و در کنار هم به آینده اندیشید.

کمیسیون علمی اجلاس گفتگوی فرهنگی ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و میهمانان در روز یکشنبه 3 بهمن ماه 95 در تالار شریعتی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد .

دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن خوش آمدگویی به میهمانان اظهار داشت: هرچند گذشته فرهنگی میان ایران عرب بسیار درخشان است اما آینده نگران کننده است. وی تاکید کرد امروزه باید همانند گذشته با تاکید بر مشترکات ایران و عرب، با هم و در کنار هم به آینده اندیشید. رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نقش ارتباطات فرهنگی را مهم و تاثیر آن را در همه جنبه های دیگر ارتباطات حتی سیاست موثر دانست.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد بیان نمود: تمام تلاش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دولت و دانشگاه‌های ایران این است که تمام برادران و خواهران کشورهای اسلامی در کنار یکدیگر و با تکیه بر گذشته به سوی آینده‌ای درخشان حرکت کنندو افزود: دانشگاهیان دانشگاه فردوسی مشهدبرای میزبانی نشست ایران و کشورهای جهان عرب خوشحال هستند.

در ادامه دکتر قبول رئیس رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان و دبیر علمی اجلاس به پیشینه سوابق ادبی ایران و جهان عرب پرداخته و به تجلیاتی از زیبایی های زبان و ادبیات عرب در ادبیات فارسی اشاره نمود و اظهار داشت بسیاری از شعرا و ادیبان عرب از متاثر از فرهنگ و زبان فارسی بهره برده اند. وی در ادامه نتیجه گرفت که در میان ادبیات و فرهنگ فارسی و عربی من و مایی وجود ندارد.

پس از آن دکتر موسی جواد موسوی مشاور علمی وزیر علوم عراق ضمن ابراز خرسندی از حضور در این اجلاس به حضور شمار قابل توجه دانشجویان عراقی در دانشگاه فردوسی مشهد اشاره نمود. وی همچنین ضرورت همبستگی و اتحاد میان جوامع اسلامی را بسیار مهم دانست.

دکتر هاشمی معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سخنران بعدی این مراسم بود. وی با اشاره به سفر اخیر دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و حضور در گفتمان علمی میان ایران و هند، رویکردها و فعالیتهای دانشگاه فردسی مشهد را در عرصه ارتباطات فرهنگی و علمی قابل تقدیر دانست.

هاشمی خاطرنشان کردظرفیت‌های بالایی در کمیسیون فرهنگی و ادبی این اجلاس وجود دارد و من بسیار خوشحال هستم که این ظرفیت را می‌بینم و می‌توانم پیش‌بینی کنم که با توجه به این شرایط ما این امکان را خواهیم داشت که در این کمیسیون شاهد موفقیت‌های بیشتری نسبت به سایر کمیسیون‌های شش‌گانه این همایش باشیم.

وی در خصوص این اجلاس اظهار داشت: از مهمترین نکات برجسته این اجلاس حضور در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الائمه (ع) و در کنار آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی و همچنین در مرکز علمی عظیمی همچون دانشگاه فردسی مشهد می باشد.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آینده را فقط در گروی ارتباطات عمیق به دور از سوگیری های سیاسی دانست و پیرو سخنان دکتر کافی بر مشترکات تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و ادبی میان ایران و جهان عرب تاکید نمود.

Statistic

123547
 Today : 138
 Yesterday : 459
 This_Week879
 This_Month2563
 All : 123547