این نشست مطبوعاتی بر اساس چهار محور اساسی انجام شد. اولین محور، برگزاری دومین همایش ملی آموزش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد است. این همایش با همکاری انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی در تهران و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرخانه رویداد مشهد 2017 برگزار میشود.
برنامه ی دوم نخستین نشست رؤسای مراکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان است که با حضور قائممقام وزیر علوم و رئیس دفترهمکاریهای بینالمللی وزارت علوم و تنی چند از مدیران وزارت علوم و همچنین دوازده رئیس مرکز زبان فارسی در کشور در روز 22 تیرماه در مرکز آموزش زبان فارسی فردوسی برگزار خواهد شد. موضوع سوم بحث کارگاه ملی آموزش زبان فارسی است که با حضور سه تن از استادان طراز اول در بخش آموزش زبان دوم برگزار خواهد شد و در این کارگاه بالغ بر 90 نفر از استادان زبان و ادیبات فارسی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ثبت نام کردهاند. در نهایت نیز شروع دوره تابستانی آموزش زبان فارسی در مرکز فردوسی اطلاع رسانی شد که امید است با توجه به تقاضاهای انجام شده بالغ بر 200 زبان آموز از بیش از 15 کشور مانند آلمان ، لبنان ، چین ، اقلیم کردستان عراق و حتی کانادا و آمریکا در این دورهها شرکت کنند.
دکتر احسان قبول در پاسخ به این سؤال خبرنگاران که چرا افراد از کشورهای دیگر برای آموختن زبان فارسی به ایران و به مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد میآیند؛ آیا این افراد بر اساس تبادلات ایران با این کشورها یا تبلیغات صورت گرفته یا دلایل دیگر به این مرکز میآیند، پاسخ داد: اولاً به دلیل سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران و مبحث برجام خوشبختانه مسافرت افراد از کشورهای اروپایی و آسیای شرقی به ایران بسیار راحتتر از قبل شده است و بسیاری از موانع و مشکلات قبلی برطرف شده است. همچنین، دانشگاه فردوسی مشهد اولین دانشگاه بینالمللی و دانشگاه برتر از نظر کمیت و کیفیت جذب دانشجویان خارجی در ایران است. شایسته ذکر است که مرکز فردوسی بر اساس ارزیابیهای انجام شده توسط وزارت علوم ، مرکز اول در کشور در امر آموزش زبان فارسی است. در سال 92 در مرکز فردوسی حدود شانزده، هفده زبان آموز وجود داشت ، این تعداد در سال 93 به 140 نفر ، در سال 94 به 450 نفر ، سال 95 بالغ بر 600 نفر افزایش پیدا کرد و امسال به 1000 نفر خواهد رسید.
سؤال دیگر خبرنگاران این بود که در دورههای یک ماهه تابستانی آیا فارسیآموزان قادر خواهند بود که زبان فارسی را فقط در عرض یک ماه بیاموزند و به طور کلی متوسط دوره فارسیآموزی چند ماه است؟
دکتر قبول بیان کرد که بر اساس روش ویژه آموزشی مرکز فردوسی برای افرادی که با حروف الفبا و خط فارسی آشنایی دارند ، مانند کشورهای عرب زبان این دوره شش ماه طول میکشد و برای افرادی که از آموزش خط و الفبای فارسی آغاز میکنند حدود 7 ماه یا بیشتر ، فرایند فارسی آموزی به طول میانجامد. در مورد دورههای تابستانی افراد با سطوح زبانی مختلف از آغازین تا پیشرفته در این دورهها شرکت میکنند و با توجه به فشرده بودن و قرار گرفتن در محیط زبانی طبیعی ، پیشرفتشان چشمگیر و قابل توجه است.
دکتر قبول در مورد همایش ملی آموزش زبان و ادبیات فارسی ، گفت که این همایش بر اساس دو محور اصلی آموزش زبان فارسی و آموزش ادبیات فارسی برگزار میشود . تعداد 90 مقاله توسط پژوهشگران ، اساتید و دانشجویان از دانشگاهها و مراکز علمی کشور به دبیرخانه همایش رسید که از بین بر اساس ارزیابی هیئت داوران همایش ، 39 مقاله پذیرفته شد که 23مقاله به صورت سخنرانی و 16 مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
http://khorasanrazavi.khorasannews.com/ لینک روزنامه خراسان
لینک خبرگزاری ایسنا
http://tnews.ir/%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%86%D8%A7/39d589202099.html#
لینک خبرگزاری ایرنا
http://tnews.ir/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%A7/3c5c89191904.html#