در ادامه سفر رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و هیأت همراه به کشور عراق برای بررسی گسترش روابط علمی با دانشگاه های کشور عراق ، این هیات با دکتر گوران وزیر علوم اقلیم کردستان عراق دیدار و در خصوص گسترش همکاری های دانشگاه فردوسی مشهد با دانشگاه های اقلیم کردستان عراق با ایشان گفتگو نمودند.
دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این دیدار پیشرفت دانشگاه های ایران در تولید علمی و نیز شتاب حرکت علمی را بسیار خوب و ممتاز در سطح منطقه و بین الملل معرفی کرد و با معرفی جایگاه بین المللی دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی این دانشگاه را برای ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی خود به دانشگاههای اقلیم کردستان عراق اعلام کرد و تأکید کرد کشورهای منطقه میتوانند در حوزه علم و فناوری همدیگر را کمک کنند .
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضرورت تبدیل دانشگاههای اقلیم کردستان از دانشگاههای نسل اول و دوم که آموزشمحور و پژوهش محور هستند به دانشگاههای نسل سوم که کارآفرین هستند و بر اساس نیازهای جامعه حرکتهای خود را پیش میبرند را مطرح نمود و به تجربه موفق دانشگاه فردوسی مشهد در این خصوص به ويژه در بخش مراکز رشد یادآورد شد و آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد را برای این تجربهها و دستآوردها اعلام کرد.
دکتر گوران وزیر علوم اقلیم کردستان عراق با تشکر از دانشگاه فردوسی مشهد برای حمایت از گسترش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای اقلیم از جمله برگزاری دورههای دانشافزایی استادان، از دانشگاه فردوسی مشهد در خواست کرد در همه حوزههای علم و فناوری خصوصاً زبان فارسی همکاریهای بیشتری با دانشگاههای اقلیم کردستان داشته باشد.
در ادامه وزیر علوم اقلیم کردستان عراق بیان داشت در یک قرن گذشته زبان فارسی به مراتب شناختهشدهتر از حال حاضر بود و شاعران بزرگ ایرانی و شعر ایشان همچون فردوسی، خیام، سعدی، مولوی و حافظ نزد بر زبان مردم کردستان زمزمه میشد در حالی که متأسفانه نسل امروز چنین شناختی ندارند.
دکتر گوران همچنین با تأیید سخنان رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیاز دانشگاههای امروز اقلیم کردستان عراق را به رشتههای و علوم کاربردی دانست و از توسعه روابط خصوصا در بخشهای کشاورزی، آبیاری، دامپزشکی استقبال کرد.
در این دیدار عبادی، سرکنسول ایران در اربیل، دکتر هاشمی، معاون آموزشی دانشگاه و دکتر قبول، رئیس مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد نیز حضور داشتند.