دکتر احسان قبول رئیس مرکز فردوسی به همراه دکتر احمدرضا بهرامی معاون پژوهشی و فناوري دانشگاه، دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی را در سفر به کشور روسیه همراهی کرد. هدف از این سفر شرکت و سخنرانی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در اجلاس روساء دانشگاههای برتر ایران و روسیه بود. این اجلاس در روز چهارشنبه 27 اکتبر  2015 در کتابخانه مرکزی دانشگاه مسکو برگزار شد. در این نشست از سوی کشور روسیه رئیس کمیسیون فرهنگی دوما، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و روساء 10 دانشگاه برتر روسیه شرکت داشتند و از سوی ایران قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری، سفیر و رایزن علمی و فرهنگی ایران در روسیه و روساء 10 دانشگاه برتر حضور داشتند. دکتر کافی در بخشی از سخنرانی خود به معرفی مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسي مشهد و جایگاه کشوری و بین المللی آن و گسترش کمّی و کیفی رو به رشد این مرکز اشاره کرد و آمادگی مرکز فردوسی را از یک سو در حمایت علمی از گروه‌ها و مراکز آموزش زبان فارسی در روسیه و از سوی دیگر پذیرش و آموزش علاقه‌مندان به زبان فارسی و تاریخ و فرهنگ ایران به صورت مجازی و حضوری اعلام کرد. رئیس دانشگاه فردوسی مشهد یادگیری زبان هم‌دیگر را پل ارتباطی میان دانشگاه‌های ایران و روسیه دانست و برای گسترش زبان روسی در دانشگاه فردوسی مشهد نیز اعلام آمادگی کرد.

در حاشیه این اجلاس دکتر قبول با دكتر تسليمي قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري درباره مركز فردوسي و ضرورت حمايت وزارت علوم از اين مركز خصوصاً براي ساخت ساختمان جديد با ظرفيت 1000 فارسي آموز سخن گفت. قائم مقام وزير نيز با پديده خواندن مركز فردوسي در بخش آموزش زبان فارسي و اهميت فراوان اين گونه فعاليت‌ها براي وزارت علوم،نظر مساعد خود را براي اختصاص بودجه وزارتي براي ساختمان جديد مركز اعلام كرد. هم‌چنين دكتر قبول با دكتر ملكي رايزن فرهنگي ايران در روسيه ديداري داشت در اين ديدار رئيس مركز فردوسي آمادگي مركز را براي توسعه زبان فارسي در روسيه و پذيرش فارسي آموزان رايزني فرهنگي ايران براي دوره‌هاي تكميليدر دانشگاه فردوسي مشهد با اختصاص تسهيلات لازم بيان كرد. دكتر ملكي هم ضمن استقبال از اين موضوع، از مركز فردوسي براي حمايت از توسعه زبان فارسي قدرداني نمود. دكتر عبداللهي رايزن علمي ايران در روسيه نيز اعلام آمادگي كرد كه برخي از دانشجويان ممتاز رشته زبان و ادبيات فارسي براي دوره‌هاي تكميلي به مركز فردوسي اعزام شوند. ديدار با برخي از استادان زبان و ادبيات فارسي دانشگاه‌هاي روسيه و اهداء مجموعه كتاب‌هاي آموزش نوين زبان فارسي به ايشان از ديگر برنامه‌هاي رئيس مركز فردوسي در روسيه بود.