با حضور مسئولین دانشگاه فردوسی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شامگاه سه شنبه 9 شهریور 1395در محل مرکز رفاهی دانشگاه فردوسی مشهد مراسم اختتامیه فرصت مطالعاتی و دوره دانش افزایی استادان زبان و ادبیات فارسی کشور عراق در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، آقای کاظمیان مسوول امور بین المللی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه فردوسی ضمن عرض خیرمقدم، با قرائت اشعاری برگزاری فرصت مطالعاتی فشرده یک ماهه اساتید عراقی را حداقل ظریت دانشگاه فردوسی برشمرد و آمادگی برگزاری دوره های دانش آفزایی وسیع تر را اعلام نمود.
وی در غیاب ریاست این مرکز، با تشکر فراوان از همکاری و هماهنگی رایزنی فرهنگی ج.ا.ا در بغداد، مساعدت اساتید گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی، مسئولین دانشگاه، شهرداری مشهد و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را ستود.
آقای کاظمیان با اشاره به تحصیل 550 نفر از دانجشویان کشور عراق در دانشگاه فردوسی افزود: هم اکنون 104 نفر از این دانشجویان در حال فارسی آموزی در این مرکز می باشند.
آقای دکتر صادقی رئیس پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی نیز تحولات اخیر منطقه را موجب گسترش ارتباطات علمی کشورهای اسلامی دانست و بازدید های درنظرگرفته شده از جمله نیشابور را علاوه بر برگزاری دوره دانش افزایی رضایت بخش خواند.
در ادامه آقای دکتر بهرامی معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی، مشهدمقدس را متعلق به همه مسلمانان و ماوای همه انسانها ذکر کرد و گفت: علم و دانش میراث بشری است و عالمان نباید با فخر فروشی، علم را محدود کنند و اکنون که جهل منطقه خاورمیانه را می سوزاند، هیچ آتش نشانی بهتر از علم نیست.
دکتر بهرامی با اشاره به اینکه دانشگاه فردوسی همکاری خود را با همه دانشگاههای کشورهای مختلف شروع کرده تا مرزهای جغرافیایی را پاک نماید، افزود: دانش متعلق به همه است و شما استادان زبان فارسی سفیرانی هستید که موجب تبادلات علمی عمیق تری بین دو کشور می شوید.
معاون پژوهشی دانشگاه با یادآوری سفر هیات زیست شناسی عراقی در سال گذشته، آمادگی دانشگاه فردوسی را در زمینه تکنولوژی و دانش های نوین برای تبادل هیات اعلام نمود و خواستار تداوم برگزاری دوره های دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی شد.
در ادامه حجه الاسلام والمسلمین ملکوتی تبار علم و دانش را وجه تمایز برای کرامت بشر ذکر کرد و آن را هدیه ویژه الهی دانست.
رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه بین دولت ایران و عراق آن قدر پیوستگی و ارتباط عمیق تاریخی وجود دارد که هیچ عاملی در طول تاریخ نتوانسته آنها را از هم جدا کند گفت: در هر دوره ای سعی کردند بین دو ملت ایران و عراق جدایی و اختلافاتی ایجاد کنند اما موفق نشدند.
وی زبان فارسی را گنجینه عظیم و کلید آن را آموزش زبان فارسی دانست و با اشاره به اشتراکات فراوان دو زبان عربی و فارسی، اظهار امیدواری کرد اساتید زبان فارسی سفیران ارتباط و اتحاد باشند و با افتتاح دانشکده ها و دانشگاههای زبان و ادبیات فارسی در کشور عراق، زمینه را برای برقراری ارتباط کارهای مشترک فراهم کنند.
آقای ملکوتی تبار با تشکر از مسئولین برگزاری این دوره دانش افزایی، از استادان زبان و ادبیات فارسی کشور عراق خواست با مطالبه گری از مسئولین عراقی و ایرانی تاسیس دانشکده های زبان و ادبیات فارسی در عراق و دانشکده های زبان و ادبیات عرب در دانشگاههای ایران را پی گیری کنند.
در پایان خانم رحیمی از اساتید دانشگاهی عراق به نمایندگی از اساتید، ضمن ابراز رضایت کامل از برگزاری دوره دانش افزایی، از اساتید، مسئولین و کارکنان دانشگاه فردوسی در قالب شعر تشکر کرد و خواستار استمرار این گونه دوره ها به ویژه شهر مقدس مشهد شدند.
پس از پخش کلیپی از برگزاری این دوره، اعطای گواهینامه های دوره و اهدا مجموعه کتابهای آموزش نوین زبان فارسی پایان بخش مراسم بود.
یاد آور می شود در این دوره یک ماهه 9 نفر از استادان زبان و ادبیات فارسی از دانشگاههای اهل البیت کربلا، بغداد، سلیمانیه، صلاح الدین اربیل و مرکز آموزش زبان فارسی بصره به مدت یک ماه دو دوره 80 ساعت آموزشی و 80 ساعت پژوهشی را با موفقیت به پایان رساندند.