اولین دوره کارگاه روش شناسی آموزش زبان فارسی با حضور دکتر احسان قبول، مدیر همکاری‌های علمی و بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی و 40 تن از شرکت کنندگان این دوره، روزهای 2 الی 5 اردیبهشت 98 در مرکز فردوسی برگزار شد.

این دوره 18 ساعته با حضور دکتر احسان قبول، دکتر زهرا حامدی شیروان، دکتر شیما ابراهیمی و دکتر محسن رودمعجنی با موضوعات روش‌های نوین آموزش زبان فارسی، شیوه‌های آموزش گفت‌وگو، آواشناسی زبان فارسی و روش‌های سنجش و ارزشیابی برگزار گردید، که دکتر احسان قبول شیوه های تدریس آموزش نوین زبان فارسی را در سطح آغازین مطرح کرد، وی بر اهمیت پیاده سازی تفکر انتقادی در آموزش به فارسی آموزان تاکید کرد و ضمن تبیین شیوه‌های تدریس آموزش زبان فارسی در سطح مقدماتی نقش تعامل با فارسی آموزان و شناخت فرهنگ را بسیار مهم دانست. 

در ادامه این کارگاه سه روزه، دکتر حامدی شیروان، ضمن تعریف مهارت گفت وگو عوامل موثر بر ارتباط شفاهی و برقراری ارتباط، دشواریهای مهارت گفتگو و معیارهای اصلی این مهارت و ارائه تمرین هایی برای گفتگو توضیحاتی ارائه کرد. همچنین دکتر شیما ابراهیمی روش های تدریس آواشناسی زبان فارسی و دکتر رود معجنی مباحث مرتبط با روش‌های سنجش و ارزشیابی را در این کارگاه مطرح کردند. سپس دکتر شیما ابراهیمی روش های تدریس آواشناسی زبان فارسی را در این کارگاه توضیح داد. وی پس از تبیین ضرورت تدریس آواشناسی، بر ضرورت استفاده از شیوه‌های نوین تدریس در کلاس تاکید کرد. همچنین دکتر محسن رودمعجنی، درباره تعریف مفهوم توانش زبانی و اهداف سنجش و ارزشیابی و اصول و ویژگی های یک سنجش خوب توضیحاتی را ارائه کرد.

گفتنی است در پایان این کارگاه سه روزه به شرکت کنندگان کارگاه گواهینامه به زبان های فارسی و انگلیسی اهداء شد.