دومین دوره کارگاه روش شناسی آموزش زبان فارسی با حضور دکتر احسان قبول، مدیر همکاریهای علمی و بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی و دکتر محمد تقوی ، رئیس مرکز فردوسی و 40 تن از شرکت کنندگان این دوره، روزهای 7 الی 9 خرداد 98 در مرکز فردوسی برگزار شد.
در این دوره 18 ساعته دکتر احسان قبول، دکتر محمد تقوی، دکتر زهرا حامدی شیروان، دکتر محسن رودمعجنی و دکتر صالحه غضنفری مقدم حضور داشتند که روشهای نوین آموزش زبان فارسی، دشواری های مهارت گوش کردن و انواع فعالیت ها و تمرین هایی در مهارت گوش کردن برای ارتقای این مهارت، روش های تدریس مهارت نوشتن به فارسی آموزان، روشهای سنجش و ارزشیابی و روش های تدریس مهارت خواندن ، در این کارگاه بررسی گردید.
روز سه شنبه ابتدا دکتر احسان قبول، شیوه های تدریس آموزش نوین زبان فارسی در سطح میانی را مطرح کرد، وی در این مرحله ارتباط فرهنگی را بسیار مهم دانست و بر اهمیت پیاده سازی تفکر انتقادی در آموزش تاکید کرد. در ادامه این کارگاه سه روزه، دکتر محمد تقوی، با ارائه بحث های نظری در مهارت نوشتن، درباره اصول و مبانی درست نویسی در زبان فارسی توضیحاتی ارائه کرد. وی توجه به کاربرد، حد دستوری کلمات و هم خوانی نوشتن با گفتار را در درست نویسی بسیار مهم دانست. سپس دکتر زهرا حامدی شیروان مراحل و دشواری های مهارت گوش کردن، انواع فعالیت ها و تمرین هایی برای ارتقای این مهارت را ارائه کرد. همچنین دکتر محسن رودمعجنی پس از بررسی شیوه های سنجش و ارزشیابی بخش مهارت گوش کردن و انواع پرسش های مرتبط با این مهارت، درباره شیوه های نمره دهی مهارت صحبت کردن در سطح پیشرفته توضیحاتی ارائه کرد. در پایان دکتر صالحه غضنفری مقدم روش های تدریس مهارت خواندن در سه سطح آغازین، میانی و پیشرفته را مطرح کرد. وی بر اهمیت شیوه های تعاملی در کلاس تاکید کرد و انواع روش ها و تکنیک های مورد استفاده در مهارت خواندن را برشمرد.
گفتنی است در پایان این کارگاه سه روزه به شرکت کنندگان کارگاه گواهینامه به زبان های فارسی و انگلیسی اهداء شد.