روز دوشنبه دوم دیماه 1398 مراسم جشنی به مناسبت فرا رسیدن شب یلدا در دانشگاه دمشق به همت گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه و با همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و اتحادیه دانشجویان سوری دانشگاه دمشق برگزار شد.
این مراسم به رغم همزمانی با تعطیلات پیش از شروع امتحانات دانشگاه، از استقبال خوب دانشجویان و استادان برخوردار شد.
در ابتدای مراسم دکتر نورالهدی الحناوی، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دمشق به میهمانان خوش آمد گفت و سپس رایزن فرهنگی محترم جمهوری اسلامی ایران در سوریه در سخنان کوتاهی به پیشینه روابط فرهنگی و تاریخی مردم ایران و سوریه و آداب و رسوم مشترک میان دو ملت در گذشته اشاره کردند و از استادان و دانشجویان گروه زبان و ادبیات فارسی به سبب برگزاری چنین مراسم و جشن هایی و رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه دمشق به سبب اهتمام و توجه ویژه به گروه زبان و ادبیات فارسی و همکاری بی دریغ و همیشگی با رایزنی فرهنگی در زمینه گسترش زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی تشکر کردند.
سپس دانشجویان سال اول زبان و ادبیات فارسی، به اجرای سرودی به زبان فارسی پرداختند که مورد توجه مهمانان قرار گرفت.
در بخش بعدی برنامه ها، آقای محمد الخن، استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دمشق با بیان مقدمه ای درباب فردوسی و شاهنامه و جایگاه این کتاب بین ایرانیان و در مقایسه با دیگر شاهکارهای ادبیات حماسی جهان، داستان به دنیا آمدن زال و چگونگی بزرگ شدنش در لانه سیمرغ تا دیدار او با پدرش سام را برای میهمانان روایت کرد.
در ادامه دکتر محمدفراس الحلباوی یکی دیگر از استادان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دمشق بنا بر رسم معهود حافظ خوانی در شب یلدا مطالبی را درباره حافظ و شعر او و جایگاه حافظ و حافظ خوانی بین ایرانیان بیان کردند و خانم زهرا غزالی پور استاد اعزامی دانشگاه فردوسی مشهد در سوریه، با تفالی به دیوان حافظ غزلی را برای حاضرین قرائت کرد و سپس برگه های زیبایی از فال حافظ که به مینیاتورهای شورانگیز استاد فرشچیان مزین بود به رسم تفال به دیوان حافظ بین میهمانان توزیع شد.
در بخش پایانی سرکار خانم دکتر فاتنه الشعال رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه دمشق، در سخنان کوتاهی به محبت عمیق قلبی خود به مردم ایران و فرهنگ ایرانی اشاره کرد و افزود "من تقریبا به همه کشورهای جهان سفر کرده ام و در هیچ کجا فرهنگ پربار و آداب و رسوم زیبایی مانند کشور ایران ندیده ام". ایشان سپس از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه و گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دمشق و نیز دانشگاه فردوسی مشهد که با اعزام استادان زبان فارسی به این دانشگاه، موقعیتی را برای برگزاری چنین جشنهایی که سبب آشنایی مردم سوریه با آداب و رسوم کهن ایرانی می شود، فراهم کردند تشکر کرد. در پایان مراسم میهمانان با سفره شب یلدا عکس یادگاری گرفتند.
شایان ذکر است در خلال مراسم دو تن از دانشجویان گروه زبان و ادبیات فارسی که مسؤولیت اجرای جشن را به عهده داشتند در فواصل هریک از بخش¬های برنامه مطالبی را در خصوص مناسبت شب یلدا و تاریخچه آن، آداب و رسوم این شب در گذشته و حال و اسطورهای شب یلدا برای آشنایی میهمانان با این مناسب کهن ایرانی بیان کردند.
در این مراسم رایزن جمهوری اسلامی ایران در سوریه، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه دمشق، معاون اداری دانشکده ادبیات و تنی چند از استادان گروه های مختلف دانشکده ادبیات دانشگاه دمشق و استادان زبان فارسی رایزنی جمهوری اسلامی ایران در دمشق حضور داشتند.