در طی سفر دکتر احسان قبول، مدیر همکاری‌های علمی و بین المللی و امور دانشجويان غيرايرانی دانشگاه فردوسی مشهد به کشور عراق در روز چهارشنبه ۱۳/۱٢/۱۳۹۹ کارگاهی توسط ایشان برای استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد و برخی دیگر از دانشگاه ها و موسسات کشور عراق در رایزنی فرهنگی ایران در بغداد برگزار شد.

در این کارگاه دکتر قبول ضمن مروری بر آخرین دستاوردها در حوزه آموزش زبان و ادبیات فارسی به معرفی سامانه آموزش الکترونیک زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد پرداخت و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.

وی با اشاره به دوران کرونایی در یک‌ سال اخیر به دستاوردهای دانشگاه فردوسی مشهد در آموزش مجازی زبان فارسی خصوصا در حوزه تولید محتوای مجازی بر اساس مجموعه کتابهای آموزش نوین زبان فارسی اشاره کرد و کارآمدی این سامانه مجازی را در طی سال گذشته برای تدریس مجازی برای بیش از هزار زبان آموز در داخل و خارج کشور تایید شده دانست.

در این کارگاه استادان کشور عراق با قدردانی از دانشگاه فردوسی مشهد که در طی ۷ سال گذشته به صورت های مختلف از گسترش زبان فارسی حمایت کرده است درخواست کردند که این دانشگاه علی رغم برخی مشکلات همچنان برنامه های پیشین خود را ادامه دهد.

از جمله اقدامات دانشگاه در طی ۷ سال گذشته به این موارد می توان اشاره کرد: تاسیس دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کوفه، تاسیس کرسی زبان فارسی در دانشگاه های الکفیل، کوت و بصره. اعزام ۲ استاد زبان فارسی به مدت حدودا ۳ سال، برگزاری کارگاه های متعدد دانش افزایی برای استادان کشور عراق در مشهد و عراق، برگزاری ده ها دوره آزمون جامع و سامفای زبان فارسی در عراق، برگزاری مدرسه تابستانی برای زبان آموزان دانشگاه های عراق، آموزش هزاران دانشجوی عراقی در مشهد، تاسیس مرکز تخصصی آموزش زبان فارسی در عراق، همکاری با رایزنی فرهنگی ایران برای توسعه زبان فارسی در عراق.