کارگاه تربیت مدرس آموزش زبان فارسی در اداره آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد از تاریخ 25 فروردین ماه تا 28 فروردین ماه به مدت 20 ساعت برگزار گردید.

در این کارگاه مهارت‌های گفت‌وگو، شنیدن، خواندن و نوشتن فارسی به شرکت کنندگان تدریس شد. در روز اول کارگاه خانم دکتر حامدی شیروان مباحث مرتبط با مهارت گفت‌وگو را مطرح کردند. بحث توانش ارتباطی و عوامل دشواری مهارت گفت و گو ، اصول آموزش گفت وگوی فارسی و انواع تمرین­های مرتبط با این مهارت و شیوه­های بازخورد دادن به فارسی­آموز از جمله مباحث مطرح­شده در کلاس ایشان بود.

در بخش دوم ابتدا مبانی نظری مهارت خواندن فارسی توسط دکتر صالحه غضنفری مقدم مطرح شد. سپس وی در کارگاه دوسویه و مشارکتی و منطبق با تجربیات شرکت کنندگان رویکردهای مختلف خواندن و انگاره گاف و گودمن، استانداردهای جهانی آموزش مهارت خواندن بر مبنای چهارچوب مرجع، روش تدریس مهارت خواندن و انواع تمرین‌ها در سه سطح را ارائه کرد.

در بخش دیگری از این کارگاه دکتر فرشته محمدزاده، مهارت شنیدن زبان فارسی را با ارائه مباحثی چون درباره اهمیت مهارت شنیدن در آموزش زبان فارسی، اصول و فرآیندهای مهارت شنیدن، شیوه­های مختلف تدریس تمرین­های شنیداری را به صورت عملی مطرح نمود و  در پایان این بخش از کارگاه شرکت‌کنندگان چند متن و تمرین شنیداری را در کارگاه تدریس کردند.

سنجش و ارزیابی در آموزش زبان فارسی موضوع  دیگر این کارگاه بود که توسط دکتر بهاره ظریف تدریس شد. در این جلسه ابتدا مقدماتی پیرامون انواع آزمون ها و سؤالات در سنجش و یادگیری زبان فارسی ارائه شد. پس از آن انواع ملاکها و روش­های ارزیابی و سپس انواع سؤالات در مهارت­های چهارگانه مورد بررسی قرار گرفت.  

 در بخش پایانی کارگاه دکتر نرجس السادات سنگی، ضمن ارائه مهارت نگارش فارسی، ابتدا به تمرین گروهی پرداخت و سپس شیوه­های مختلف تدریس نگارش را ارائه کرد.پس از برگزاری این دوره به شرکت­کنندگان گواهی شرکت در کارگاه اعطا شد.